piatok 20. júna 2014

Čo sa dá spraviť s volánovou vlnou

Volánové šály. Jedny ich milujú, druhí nenávidia. Ja som im tiež neprišla do teraz na chuť, ale volánová vlna ma vždy lákala. Je krásna farebná, a veci z nej sú rýchlo hotové. Moje hlavné podmienky na prácu s vlnou sú splnené, už len vymyslieť čo s ňou, okrem toho šálu.

Lampy v našom obchode už dlho čakajú čo s nimi vymyslím. Stále rozmýšľam, s ktorou vlnou a akým spôsobom ich ošatím. Keď prišli nové volánové vlny, tak som hneď vedela čo s nimi. Tie bodky priam kričali, vezmi mňa!

Tak som si zobrala. Jedu volánovú červenú s bodkami. Jedno klbko obyčajnej červenej, háčik a pustila som sa do toho.





štvrtok 19. júna 2014

Naše prvé stretnutie


Prvé stretnutie milovníkov vlny u nás v obchode VlnaNaPredaj na Vajnorskej 18 v Bratislave v obrazoch :)

Prípravy.






sobota 14. júna 2014

Návod na háčkovaný svetrík

Odhodlávam sa na všetko dlho. Kutrem sa na internete, inšpirujem, hľadám, obzerám, rozmýšľam ako všetko čo najviac zjednodušiť, až som sa dopracovala k takémuto svetríku. Asi nebudem prvá čo to vymyslela, ale ja som nič podobné zatiaľ nikde nenašla. Chystám sa otestovať čoskoro aj dospelácku verziu. Riot ma už čaká na poličke. :)

Detský svetrík som skúšala robiť z tenšej 100% bavlny od firmy Rellana Adina Magic, a s hrubším háčikom zo zmesovej priadze Sorbet. S obomi vlnami sa robilo dobre. Už len kvôli tým krásnym farbám :)

Adina Magic Rellana



















Sorbet Rellana

pondelok 9. júna 2014

Klobúčik na leto

Klobúčikov nie je nikdy dosť. Hlavne keď slniečko hreje tak, ako sa na letné mesiace patrí. Klobúčiky budú najpríjemnejšie z čistej bavlny, z bambusu, ľanu, alebo z ich zmesí, prípadne aj zmesová priadza s akrylom nemusí byť zlá.